Haku Vinhan kirjakaupan kirjailija- ja taiteilijaresidenssiin on avattu

28.8.2023

Vinhan kirjakauppa toimii Ruovedellä ja on osa Pirkanmaan taideyhteisöä ja verkostoa. Se on
valtakunnallisesti ja myös kansainvälisesti kiinnostava kulttuurimatkailukohde. Sekä Ruoveden historia että Mäntän ja Tampereen läheisyys tukevat Vinhan toimintaa. Ruovedellä inspiraatiota hakeneita ja vuosien saatossa työskennelleitä taiteilijoita ovat mm. Akseli Gallen-Kallela, Hugo Simberg, Ellen Thesleff, Elga Sesemann, J. L. Runeberg, Louis Sparre, Kalle Päätalo, Heidi Köngäs ja Eppu Nuotio.


Vinhan kirjakauppa on Suomen vanhimpia kirjakauppoja. Kaunis hirsitalo on rakennettu 1931 ja kunnostettu vuonna 2023 sen perintöä ja historiaa kunnioittaen. Kirjakaupan lisäksi Vinhassa on nykyisin antikvariaatti, galleria, majoitustiloja, puulämmitteinen sauna ja kirjakahvila kesäterasseineen. Vinhan tapahtumia järjestää Vinhan ystävät ry.


Syksyn myötä Vinhan majoituskerros muuttuu matkailijakäytöstä lähes koko talvikauden ajaksi kirjailija- ja taiteilijaresidenssiksi. Residenssiin voivat hakea eri alojen ammattitaiteilijat, kirjailijat, kuvittajat, suomentajat, tutkijat ja luovien alojen tekijät. Residenssi tarjoaa rauhallisen ja kotoisan työympäristön Ruoveden kylänraitilla, lähellä kaunista luontoa. Haluamme tarjota puitteet, joissa mahdollistuu keskittyminen luovaan työhön. Vinhassa asutaan ja työskennellään kirjakaupan yläkerrassa.


Vinhalla on hyvät suhteet Ruoveden kuntaan, kirjastoon, kouluihin, paikalliseen lehdistöön, yrittäjiin, kyläyhteisöön sekä Pirkanmaan muihin taidetahoihin. Yhdessä eri toimijoiden kanssa olemme mm. käynnistäneet Lukeva Ruovesi -toiminnan. Tavoitteemme on muodostaa kirjallisuusalan verkostoja sekä tarjota kohtaamispaikkoja kirjailijoille ja lukijoille sekä yleisesti edistää kirjallisuuden asemaa Suomessa. Myös kuvataiteilijoiden on mahdollista hakea Vinhan residenssiin – työtilan voi vuokrata edullisesti yhteistyökumppaneiltamme.


Residenssiin hakeminen tapahtuu lähettämällä vapaamuotoinen, lyhyt sähköposti, jossa liitteenä
• residenssijakson selkeä ja napakka työsuunnitelma (max A4)
• ansioluettelo/CV
• portfolio / linkki nettisivuille (tai kuvataiteilijoilta kolme kuvaa viimeaikaisista töistä)
• toivottu ajankohta vaihtoehtoineen (nettisivujemme majoitusvarauskalenterista voit tarkistaa vapaat
ajankohdat)
• toivottu residenssin pituus (viikkohinta 250€)
• residenssi avautuu 15.9. ja vaihtopäivä on perjantai


Residenssiin on jatkuva haku. Valinnan kriteerinä on työsuunnitelma ja aiempi tuotanto.
Hakemus lähetetään liitteineen osoitteeseen kati@vinhankirjakauppa.fi


Lisätietoja:
vinhankirjakauppa.fi

kati@vinhankirjakauppa.fi
pasi@vinhankirjakauppa.fi